onsdag 8. desember 2010

Strålande jul.

Det finnes 2 typer med jul; nemlig jul for barna og jul for de voksne.
Jul for barna er slik man husker julen fra da man var barn. Det var spennende, koslig og mye glede. Du gledet deg vilt til å åpne gaver, til å se alle tegnefilmene på samtlige kanaler og ikke minst julestrømpa fylt opp med masse godsaker. Julen er høytiden for barna, definitivt.
Derfor er det ofte slik at mange voksne ikke har det samme forholdet til jul som barna har. Selvsagt finnes det voksne som tviholder på "the christmas spirit", men de aller fleste, spesielt de uten små barn, har vel ikke noe særlig til overs for julen. Det er hvertfall mitt inntrykk fra veldig mange hold. For det første har vi dette med julegaver. Hva er det for noe egentlig? Man burde overhode ikke ha en unnskyldning til å gi en annen person en gave, som egentlig julaften er. Det er et kjøpspress og et sånt hysteri uten sidestykke når man tenker seg om. Julepropagandaen er i full gang tidlig på høsten og holder seg oppe i flere mnd før desember er kommet. Man blir lei av alt maset og tjaset, hysteriske mennesker på kjøpesentrene rundt om, lange køer, sure folk og ja, i det hele tatt voldsomt mye unødvendig styr!
Julen skal være en familiehøytid der man er sammen med de man er mest glad i, og man skal ikke være alene. Tenk da likevel på alle de som faktisk ikke har noen å være sammen med i julen, eller de som ikke er lykkelige og har det bra, hva med de? Jo, de får det gnidd inn hver jul av andre som er overstadig lykkelige som spreller rundt og smiler og synger og gud vet hva. Julen er høytid for alkolisme, overdoser, selvmord og i det hele tatt mye elendighet. Mange er ensomme og depressive og høytider som julen er bare med på å forsterke inntrykkene til disse.

Jeg er ikke negativ til julen, jeg er bare veldig negativ til alt styret som følger med den!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar